Hävikkitalkoot jatkuu


3.3.2017

Kuten viime kesänä tiedotimme, PeeÄssä on mukana S-ryhmän viiden miljoonan kilon hävikin vähennystalkoissa. Talkoot jatkuvat edelleen ja hävikin pienentämiseksi tehdään tekoja päivittäin.

Hävikin suunta on ollut oikea, mutta tavoitteet ovat vielä korkeammalla. Kaupalle ruokahävikin välttäminen on myös taloudellisesti järkevää. Siksi hävikin ennaltaehkäisyyn pyritään kaikin keinoin. Olemme sitoutuneet koko kaupparyhmän tasolla vähentämään ruokahävikkiä 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä. Osuuskauppa PeeÄssä osallistuu hävikkitalkoisiin täysin voimin.

Hävikin hallinta kuuluu toimipaikoissa jokapäiväisiin työtehtäviin, johon meillä on nykyaikaiset työvälineet, eikä ruokajätettä ole toimitettu kaatopaikalle enää muutamaan vuoteen. Ruokajätteen määrän hallinnassa pitävät modernit tilausmäärien ennustejärjestelmät, vanhentuvien tuotteiden alennuskäytäntö ja jatkuvasti lisääntyvä ruokalahjoitusyhteistyö. Ruokalahjoitus yhteistyö hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa on sujunut joustavasti. Hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta apu kohdistuu tasapuolisesti niille, jotka sitä todella tarvitsevat.

Hävikin vähentämisestä syntyy sekä taloudellista että ympäristöön kohdistuvaa säästöä. Siksi ruokahävikin väheneminen on meidän kaikkien etu ja tällä toimimme vastuullisuus periaatteidemme mukaan. Haluamme varmistaa, että Suomi on myös tulevaisuudessa paras paikka elää.

Uusi askel hävikin vähentämiseksi

PeeÄssässä otetaan hävikin vähentämiseksi seuraavan askeleen 6.3.2017. Tuotteet, jotka on laputettu -30 % alennuslapulla, myydään 6.3.2017 alkaen joka päivä klo 20 jälkeen -60 % alennuksella. Alennuksen saa samana iltana aina puoleen yöhön saakka. Toimintatapa koskee kaikkia PeeÄssän S-marketeja, Saleja sekä Prismoja.

Teemme pieniä ja suuria tekoja. Yhdessä.