Bona BBQ tarjoaa ”parasta grilliruokaa ikinä”


6.7.2023

Kuopion sataman uusi terassiravintola Bona BBQ kerää kehuja ruoka-annoksillaan, sijainnillaan ja tunnelmallaan.

Maistuisiko 48 tuntia kypsytetty Black Angusin brisket, Ibero-porsaan poski, cajunbroileri tai jalapenomakkara vaikkapa varhaisperunasalaatin ja mac’n cheesen kera? Tai vaihtoehtoisesti paahdettu broccoliini- ja kesäkurpitsa-sandwich Julkulan leipomon leivästä? Ehkäpä sittenkin Caesar-salaatti valkosipuli-chiliöljyssä paistetuilla jättikatkaravun pyrstöillä kruunattuna? Lopuksi herkutellaan paikan päällä paistetulla belgialaisella vohvelilla kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.

Kuopion sataman uusi terassiravintola Bona BBQ S-market Maljalahden katolla tarjoaa savunmakuista ja grillinkatkuista pitkään haudutettua lihaa sekä raikkaita ja kevyitä kesän makuja salaateissa ja sandwicheissä.

– Olemme saaneet ruoastamme aivan mielettömän paljon kehuja. Onhan se kova juttu, kun asiakas toteaa, ettei ole aiemmin syönyt missään koskaan näin hyvää grilliruokaa. Tämän tyylisiä kommentteja olemme saaneet sekä aikuisilta että lapsilta, kuvailee Bonan ravintolapäällikkö Petri Mykkänen.

Hänen mukaansa asiakkaat ovat löytäneet toukokuun lopulla avattuun Bonaan päivä päivältä paremmin ja paremmin.

– Meille tullaan kaupungin suunnalta kävellen, pyöräillen ja autolla sekä järveltä veneellä suoraan laituriimme. Eikä ihme, onnistuuhan meillä yhdellä pysähdyksellä ostoksilla käynti ja herkuttelu huikeilla BBQ-mauilla.

Bonan maineen kasvaessa yhä useammat viihtyvät terassiravintolassa pidempäänkin, raikasta juomaa lasissa, Kallaveden maisemia ihaillen ja sataman elämää seuraten. Yksin, kaksin tai isommassa porukassa kesäpäivästä tai -illasta voi nauttia auringossa tai varjossa, mikä kenestäkin mukavimmalta tuntuu.

– Moni on todennut, että juuri tällaista, satamaa entisestään elävöittävää terassia on alueelle kaivattu jo pitkään, Petri kuvailee.

 

Bona BBQ on avoinna ma-to klo 11–22, pe-la klo 11–23 ja su klo 12–20 ainakin elokuun loppuun saakka, kenties pidempäänkin syksyllä, mikäli lämmintä, aurinkoa ja asiakkaita riittää.

Kokit Mary Grace ja Janne Kantelinen loihtivat Bonan mahtavia makuja ja nauttivat työn lomassa keittiön isosta ikkunasta avautuvista Kallavesi-näkymistä.

Bonan ruoka on osunut asiakkaiden makuhermoihin. Listalta löytyy sekä tuhdimpia annoksia että kevyempiä vaihtoehtoja, isoon ja pieneen nälkään.

Asiakkaat tykkäävät Bonan rennosta ja välittömästä tunnelmasta.

Ilona Tervo (vasemmalla) on PeeÄssän 17-vuotias kesä-ässä, jonka kesäpesti Bonassa kestää kaksi kuukautta. Ravitsemustiedettä opiskeleva Netta Railo (oikealla) on puolestaan nyt toista kesää PeeÄssällä kesätöissä.

– Meillä on tosi kiva porukka. Tuntuu kuin olisimme tehneet töitä yhdessä pitempäänkin, kaksikko kuvailee.

Ravintolapäällikkö Petri Mykkänen teki Bonan avaamisen myötä paluun PeeÄssään 12 vuoden jälkeen. Hän oli aiemmin töissä Iisalmen Rossossa.

– Tuntui tosi hienolta palata, hän vakuuttaa.

Terassiravintola BBQ sijaitsee S-market Maljalahden yläkerrassa. Rakennuksesta löytyy myös peseytymis- sekä pyykinpesutilat veneilijöille.