ABC-latausverkosto laajenee Pohjois-Savoon – PeeÄssän tavoitteena on rakentaa alueen kattavin teho- ja suurteholatausverkosto


1.12.2022

S-ryhmän valtakunnallinen ABC-latausverkosto ulottuu jatkossa Osuuskauppa PeeÄssän alueelle eri puolille Pohjois-Savoa. Verkostoa rakennetaan vaiheittain osuuskaupan palveluiden yhteyteen. Tavoitteena on rakentaa alueen kattavin teho- ja suurteholatauspisteiden verkosto seuraavan kahden vuoden aikana.

Latausverkoston rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa siirretään osuuskaupan toimipaikkojen yhteydessä jo olemassa olevia latauslaitteita ABC-latauksen alle.

Verkostoomme liitetään 20 olemassa olevaa latausasemaa, jotka sijaitsevat kattavasti eri puolilla osuuskauppamme toimialuetta. Latausasemilla on yhteensä 68 peruslatauspistettä. Asemien käyttöönotot alkavat tänään, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

Käyttöönottojen yhteydessä näissä latauspisteissä asiointi siirtyy ABC:n omaan mobiilisovellukseen, ABC-mobiiliin, jonka avulla lataus myös maksetaan kätevästi.

Verkosto laajenee entisestään etenkin seuraavan kahden vuoden aikana, kun latausverkoston rakentamisen toinen vaihe pääsee vauhtiin. Tarkemmat suunnitelmat ovat vielä työpöydällä, mutta verkosto tullaan rakentamaan osuuskaupan kattavien palveluiden äärelle ja merkittävien reittien varsille maanteille.

Tavoitteemme on olla toimialueen markkinajohtaja kattavimmalla verkostolla sähköautojen teho- ja suurteholataus pisteitä, Ville Puustinen kertoo.

Verkostoon rakennettavien uusien latauslaitteiden laitetoimittajana on Kempower Oy, joka on suomalainen sähköajoneuvojen pikalatauslaitteiden ja -ratkaisujen valmistaja ja tarjoaja.

 

Lue lisää Suomen suurimman latausverkoston kasvusta -ABC-latausasemia on pian jo 200