Mene Etusivulle
16.10.2025

UUTINEN

Pikkujouluissa trendaavat nyt hyvän ruoan lisäksi hyvinvointi ja laadukas viihde

Pikkujoulusesonki on kohta kuumimmillaan. – Pikkujoulujen kulttuuri on uudistunut ja juhlimisen tavat ovat monimuotoistuneet. Toki edelleen on villin bilettämisen ystäviä, mutta yhä useammin pikkujouluista halutaan rentoa yhdessäoloa ja hyvää ruokaa hyvinvointipalvelujen, erilaisten aktiviteettien sekä viihde- ja kulttuurielämysten kera, Osuuskauppa PeeÄssän kolmea hotellia johtava Anna Hämäläinen kuvailee.
Teksti: Kristiina TammitiePikkujoulukulttuuri on viime vuosina muuttunut. Pikkujouluilta halutaan rentoa ja yhteisöllistä yhdessäoloa aiempaa yksilöllisempiä elementtejä sisältävässä paketissa. – Pikkujoulut ovat paitsi siistiytyneet, myös monimuotoistuneet. Vuoden päättymistä juhlitaan hyvin vaihtelevasti erilaisissa porukoissa, joita voi yhdistää työpaikan lisäksi esimerkiksi jokin järjestö, harrastus tai vaikkapa se, että ollaan lukioajoista lähtien aina kokoonnuttu tietyllä joukolla kerran vuodessa. Muutos näkyy myös pukeutumisessa, jossa korkkarit ja pikkutakit ovat vaihtuneet rennompaan tyyliin, Original Sokos Hotel Puijonsarven, Original Sokos Hotel Koljonvirran sekä Break Sokos Hotel Tahkon hotellinjohtaja Anna Hämäläinen toteaa.Hyvä ruoka on tärkeintäPikkujoulujen järjestäjältä edellytetään kykyä taipua yhä moninaisempiin muotoihin. Pitää olla paljon valinnanvaraa ja vaihtoehtoja niin pikkujoulupakettien sisällössä kuin pitopaikoissakin: hyvää ruokaa, juomaa, seuraa, ohjelmaa ja tunnelmaa isommalla tai pienemmälle porukalle, riehakkaammin tai hillitymmin, ison ihmisjoukon keskellä tai intiimimmissä tunnelmissa – miten kukin juhlijajoukko itse tahtoo.Pari vuotta sitten tehdyssä S-ryhmän pikkujoulututkimuksessa jopa 80 prosenttia ihmisistä nosti ruoan pikkujoulujen tärkeimmäksi asiaksi.– Pitkän kaavan mukaan nautittu illallinen on edelleen aivan keskeinen pikkujoulutunnelman luoja, mutta sen ympärille halutaan yhä enemmän erilaisia teemoja ja elämyksiä. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ja hemmottelu näkyvät esimerkiksi meillä Break Sokos Hotel Tahkolla asiakkaillemme räätälöidyissä pikkujouluissa. Tapahtumaan yhdistetään erilaisia aktiviteetteja ja elementtejä, vaikkapa retkeilyä ja nuotion äärellä istuskelua päivällä, joogaa ja kylpyläelämyksiä Rooftop Spassa alkuillasta sekä päätteeksi joulun herkuista nauttimista Hillsiden kuuluisassa pikkujoulubuffetissa. Tykättyjä ovat myös erilaiset ryhmätastingit, Anna Hämäläinen kertoo.Parhaat pikkujoulut juhlitaan läheisten ja ystävien kesken, rennosti ja hyvästä ruoasta nauttien. Yhä useammat haluavat erilaisia hemmottelu- ja hyvinvointipalveluja sekä aktiviteetteja ennen illalliselle istahtamista. Hotelliyöpyminen kruunaa juhlanPikkujoulupaikoista PeeÄssässä suosituimpia ovat hotellit, Break Sokos Hotel Tahkon lisäksi Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa sekä Original Sokos Hotel Koljonvirta Iisalmessa. Jokaisessa talossa ovat ammattilaiset toteuttamassa toiveita ja tuottamassa elämyksiä juhlijoille.Tunnetut artistit ja bändit kiinnostavat aina, samoin musiikkipitoiset teatteriesitykset.– Esimerkiksi Puijonsarven Show&Dinner -illoissa yhdistetään upeaan illalliseen suomalaisuuden kiemuroihin pureutuva Suomi-revyy, joka on Tiina Naumasen, Antti Heikkisen ja Janne Puustisen yhteinen toteutus. Tahkolla hotellin Maisemasalissa esitetään puolestaan mainiosti pikkujouluihin sopivaa Kuka Katsoo Peilistä -komediaa, jonka inspiraationa toimii Moulin Rouge -musikaali.Anna Hämäläisen mukaan yhä suositumpaa on jäädä juhlista hotelliin yöksi, vaikka oltaisiin kotikaupungissakin.– Näin välttää juhlatunnelman latistumisen taksijonossa ja aamulla saa herätä valmiille aamiaiselle. Ruuhkahuippu marraskuun viimeisenä lauantainaHotellien lisäksi pikkujoulumakuja ja -tunnelmaa tarjoillaan illallisen merkeissä PeeÄssän Rossoissa sekä Amarillossa. Villeimmät hipat on luvassa Apteekkarissa, josta kannattaa baaritiskillä jonottelun välttämiseksi varata hyvissä ajoin VIP-pöytä.Pikkujoulukausi pyörähtää käyntiin marraskuun alussa, mutta vilkkaimmat viikonloput ajoittuvat marras-joulukuun vaihteen molemmin puolin.– Ruuhkaisin pikkujouluilta on marraskuun viimeinen lauantai, Anna Hämäläinen tietää vuosien kokemuksella.Minkälaisissa pikkujouluissa Anna Hämäläinen itse viihtyy? Mitä hotellinjohtaja poimisi PeeÄssän laajasta pikkujoulutarjonnasta? Valinta on ilmiselvästi vaikea.– Meillä on tänä vuonna monipuolinen kattaus, todellakin jokaiselle jotakin. Itseäni houkuttelevat ainakin Tahkolla Rooftop Spa joogahetkellä ja yhdistettynä illalliseen Hillsidessa, Kuopiossa Show & Dinner kristallikruunujen alla Puikkarissa sekä Iisalmessa Rosson pikkujoulumenu ja yöpyminen Koljonvirrassa, hotellinjohtaja vastaa.Tarkemmat tiedot PeeÄssän ravintoloiden pikkujoulutarjonnasta löydät täältä: www.peeassa.fi/pikkujoulut

KATEGORIAT

  • Uutiset