Vehmersalmen uusi Sale on nyt avattu


17.4.2020

Vehmersalmella on iloittu viime päivinä uuden Sale-myymälän avautumisesta. Uuden kaupan rakentaminen maaseutukylään on nykypäivänä harvinaista herkkua.

– Uusi myymälämme on nykyaikainen, avara ja valoisa ruokakauppa, jossa on aiempaa merkittävästi laajempi valikoima. Myymälän avautuminen on ollut viime viikkoina asiakkaidemme kanssa päivittäinen puheenaihe, eli sitä on odotettu todella hartaasti, Sale-päällikkö Johanna Haapaniemi kuvailee.

– Onhan tämä todella iso asia koko kylälle ja antaa uskoa tulevaan. Yleensä palvelut maaseudulla vain heikentyvät, mutta nyt Vehmersalmella tapahtuu päinvastoin. Meillä on kova usko ja luotto siihen, että paikalliset ihmiset sekä alueella vapaa-aikaansa viettävät mökkiläiset tulevat käyttämään oman kylän monipuolista ja viihtyisää kauppaa entistä enemmän, apulaispäällikkö Ulla Ruotsalainen vahvistaa.

 

Valikoimissa 1 500 uutta tuotetta

Salen valikoimat ovat kasvaneet useimmissa tuoteryhmissä, yhteensä noin 1 500 tuotteella.

– Erityisen paljon uusia tuotteita on tullut esimerkiksi hedelmiin ja vihanneksiin sekä lihahyllyyn.

Asiakasomistajien tuotetoiveita kerättiin viime syksynä järjestetyssä asiakasillassa. Toiveissa oli tuolloin muun muassa lähivesistä pyydetyn muikun saaminen Salen kalakaappiin. Toive toteutui, sillä paikallisen kalastajan kanssa on tehty sopimus Suvasveden muikun toimittamisesta myymälään.

– Tuotetoiveita saa toki edelleenkin esittää, Johanna muistuttaa.

Asiakkaita on kovasti ilahduttanut myös uusi kahvi- ja paistopiste.

– Koronatilanteen vuoksi pussitamme kaikki paistopisteen tuotteet asiakkaille valmiiksi, joten ne ovat turvallisia ostaa, Ulla korostaa.

 

Avajaishulinat järjestetään tuonnempana

Uusi myymälä avattiin torstaina 16.4. Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila vaikutti luonnollisesti tapahtumaan, eikä ovien avaamiseen liittynyt tällä kertaa juhlallisuuksia.

– Pyrimme rauhoittamaan ensimmäisen aukiolotunnin riskiryhmäläisten asiointiin ja muistuttelemme vain terveenä kauppaan tulosta, käsihygieniasta ja turvavälien pitämisestä. Kakkukahvien aika on vasta sitten, kun poikkeustilanne on ohitse ja kaikki voivat osallistua juhlintaan turvallisin mielin, Johanna lupaa.

 

PeeÄssä panostaa palveluihin pienilläkin paikkakunnilla

2,2 miljoonan euron Sale-investointi on hyvä esimerkki siitä, että PeeÄssässä palvelujen kehittämistä ei kohdenneta vain suurimpiin kaupunkeihin ja sinne, missä ostovoimaa on eniten.

– Kun rakentaminen tehdään järkevästi, se on perusteltua myös pienemmillä paikkakunnilla. Vehmersalmella paikalliset asiakasomistajamme käyttävät Salen palveluja ahkerasti ja vapaa-ajan asukkaatkin kantavat oman kortensa kekoon, kiinteistöpäällikkö Tomi Vierimaa toteaa.

Uudistumista tarvitaan kaiken kokoisissa myymälöissä, jotta ostokokemus pysyy ajanmukaisena ja palvelut kilpailukykyisinä.

Tekniikan kehittyminen mahdollistaa myös tuntuvat kustannussäästöt: uuden Salen odotetaan puolittavan myymälän energiankulutuksen. Myymälässä on ympäristöä kuormittamattomat, hiilidioksiditekniikalla toimivat kylmälaitteet, led-valaistus, maalämpö sekä aurinkopaneelit.

Uusi myymälä mukavoittaa myös henkilökunnan työtä monella tavalla.

– Käytännöllisissä ja uudenaikaisissa tiloissa työergonomia paranee. Tavarakuormien siirtelyä helpottavat esimerkiksi sähkötoimiset nosto-ovet, Ulla kuvailee.