Varkauden Prisma: Asiakasomistajat toivoivat, me toteutamme


21.10.2020

PeeÄssä avaa marraskuun puolen välin tienoilla Varkauden uuden Prisman.
– Olemme saaneet asiakasomistajiltamme valtavan paljon erilaisia uuteen Prismaan liittyviä toiveita, ehdotuksia ja ideoita. Niistä iso osa tulee myös toteutumaan, Prisma-johtaja Outi Rojo lupaa. Listasimme Outin kanssa muutamia esimerkkejä asiakastoiveista ja niiden käytännön toteutuksista.

Toive: Enemmän tilaa parkkipaikalla.

Toteutus: Uudessa Prismassa ostamisen helppous alkaa laajalta ja selkeältä pysäköintialueelta, jossa kaikki paikat ovat tavanomaista leveämpiä. Parkkipaikalla on runsaasti myös vielä tilavampia perhe- ja invapaikkoja, jotka on sijoitettu turvallisten kävelyreittien varrelle ja/tai lähelle sisäänkulkuja. Parkkipaikkoja on yhteensä 562. Piha-alueelle tulee sisäänajoväylät kolmelta eri suunnalta.

Toive: Laajemmat aukioloajat.

Toteutus: Uusi Prisma on avoinna arkisin 7-22 ja sunnuntaisin 9-22. Jokaisen viikonpäivän iltaan tulee siis tunti lisää aukioloaikaa.

Valikoimat kasvavat kautta linjan, likimain kaikissa tuoteryhmissä. Esimerkiksi pesuaineisiin tulee lisää vaihtoehtoja ympäristöystävällisempiin tuotteisiin. Kuva: Pentti Vänskä

Toive: Itsepalvelukassoja tavallisten kassojen jatkeeksi.

Toteutus: Prismaan tulee 16 kassaa. Itsepalvelukassoja on 8. Ne nopeuttavat asiointia etenkin silloin, kun ostoksia on vain muutamia. Kaksi itsepalvelukassoista on ns. hybridimalleja, jotka voidaan tarvittaessa, esimerkiksi ruuhkaisina hetkinä, kääntää toisin päin ja myyjä hoitaa rahastamisen.

Toive: Ruokaostoksia myös verkossa.

Toteutus: Prismaan tulee Kauppakassi-palvelu: asiakas tekee ostokset Foodie.fi-palvelussa, Prisman henkilökunta kerää tilatut tuotteet valmiiksi ja ostokset voi noutaa sovittuna ajankohtana Kauppakassi-noutopalvelusta tai tilata ne kotiin toimitettuna.

Toive: Monipuolisempi palvelutiski.

Toteutus: Ruokatorin tiskin pituus venyy 14 metriin, eli lisää mittaa saadaan kolme metriä. Tämä mahdollistaa uusien tuotekokonaisuuksien sekä erikoisempien kausituotteiden entistä paremman nostamisen perusvalikoiman rinnalle.

Toive: Uusia tuotteita päivittäistavarahyllyille.

Toteutus: Päivittäistavaravalikoima kasvaa 24 000 tuotteeseen, missä kasvua on noin 9 000 tuotteen verran. Valikoimalaajennukset näkyvät kautta linjan, hyvin vahvasti muun muassa erikoisemmissa juustoissa, luomutuotteissa ja erikoisruokavalioissa. Paikalliset tuotteet nousevat selkeämmin esiin ja niiden määrää kasvatetaan sitä mukaa, kun hyviä lähituotteita ja -tuottajia löytyy.

Juustohyllyllä on mittaa 19 metriä. Kuva: Pentti Vänskä

Toive: Sushibar ja Fazerin leipomo myös Varkauden Prismaan.

Toteutus: Konnichiwan sushibarista saa jokaisena Prisman aukiolopäivänä tuoretta, paikan päällä valmistettua sushia. Tuoreus korostuu myös Fazerin jauholeipomossa, joka tulee sijoittumaan myymälän sisälle leipäosaston yhteyteen.

Toive: Lisää käyttötavaravalikoimaa.

Toteutus: Valikoiman kasvu toteutuu myös käyttötavarapuolella, vahvimmin kodin osastolla, naisten ja miesten pukeutumisessa ja varsinkin lastenvaatteissa. Myyntiin tulevat myös kauan kaivatut ja paljon kysytyt isot kodinkoneet.

Uuteen Prismaan tulee joka päivä lisää tavaraa hyllytettäväksi. Kuva: Pentti Vänskä

Toive: Apteekki olisi täydellinen lisäpalvelu.

Toteutus: Prismaan tulee ns. etumyymälöihin tulevat sijoittumaan Apteekki sekä Musti ja Mirri, DNA ja yksi vielä julkistamaton vuokralainen. Saman katon alla palvelee tietenkin myös S-Pankki.

Toive: ABC-mittarikentälle myös RE85-polttoainetta.

Toteutus: Vahvistetussa kaavassa ei ole mahdollisuutta rakentaa uuden Prisman piha-alueelle polttonestekenttää. ABC-polttonesteitä voi Varkaudessa jatkossakin tankata vanhan Prisman edustalla sekä ABC-liikennemyymälässä. Ikävä kyllä niissä ei ole Eko E85-korkeaseosetanolipolttonestettä tarjolla.

Toive: Monipuolisempia ravintolapalveluja.

Toteutus: Pääkäytävän varrelle kassoja vastapäätä sijoittuu ravintolamaailma, johon tulee Presso-kahvila sekä PizzaBuffa-ravintola. Kauppareissun yhteydessä tarjoutuu tilaisuus mukavaan kahvi- tai ruokahetkeen. Valikoimissa on suolaisen ja makeiden kahvilaherkkujen lisäksi meheviä pizzoja, raikkaita salaatteja ja lämpimiä ruokia. Arkisin katetaan myös maittava lounas.

Tähän tulee ravintolamaailma. Oikealla ikkunoiden takana on lasten leikkihuone. Kuva: Pentti Vänskä

Toive: Ympäristöä mahdollisimman vähän kuluttava myymälä.

Toteutus: Rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota vastuulliseen rakentamiseen ja ympäristöasioihin. Prisman katolla on aurinkopaneelit, valaistus toteutetaan ledeillä ja kylmäkalusteissa käytetään kylmäaineena ympäristölle haitatonta hiilidioksidia. Ovelliset kylmäkaapit tekevät asioinnista miellyttävämpää, koska kylmän tuntu poistuu.

Toive: Lasten Puuhapaikka.

Toteutus: Ravintolamaailman viereen tulee lapsille värikäs ja mielikuvitusta ruokkiva leikkipaikka. Lasinen väliseinä antaa vanhemmille mahdollisuuden kahvi- tai ruokahetkeen samalla, kun perheen pienimmät pääsevät purkamaan energiaansa leikkihuoneessa.

Toive: Sellainen kauppa, josta saa suurin piirtein kaiken tavalliseen talouteen tarvittavat ostokset.

Toteutus: Tämä on uuden Prisman keskeinen ajatus: tarjoamme asiakasomistajillemme entistä kattavamman ja kaupungin edullisimman päivittäistavaravalikoiman sekä yhä runsaammin valinnanvaraa ja vaihtoehtoja perheen ja kodin käyttötavaroista.

Ruuveja ja muttereita on enemmän kuin monessa rautakaupassa, hyllyttäjät ihmettelevät. Kuva: Pentti Vänskä