Uusi ravintola aukeaa Kuopion parhaalle paikalle


Toukokuun 28. päivä Kuopion Sokoksen ravintolamaailmaan aukeaa uusi Leiketupa-ravintola

16.5.2024

Kotimaisia raaka-aineita, reilut annoskoot ja pannupizzan paluu Kuopioon. Leiketuvan tuomisesta osaksi Kuopion ravintolatarjontaa vastaa kokenut joukko PeeÄssän ravintola-alan ammattilaisia.

– Otamme mielenkiinnolla vastaan uuden ravintolan tuomat haasteet ja tuomme mukanamme meille tyypillisen savolaisen otteen tekemiseen, kuvailee Leiketuvan keittiöpäällikkö Marika Noponen.

Suomalaista makumaailmaa kunnioittavan ruokalistan antimista on helppoa löytää oma suosikkinsa. Tuoreet kotimaiset raaka-aineet, omassa keittiössä leivitetyt leikkeet ja pitkään odotettu pannupizzan paluu takaavat mielekkäitä ruokahetkiä moneen makuun, myös perheen pienimmille. Viihtyisä leikkipaikka varmistaa onnistuneen ravintolakokemuksen koko perheelle.

Pannupizzat tekevät odotetun paluun Kuopioon.

Asiointia Leiketuvassa voi kuvailla laadukkaaksi ja jouhevaksi. Ravintolassa on mietitty palvelupolkua uusin silmin palvelemaan nykyajan asiakkaita. Tilauksen voi käydä tekemässä tiskillä, josta vierailu jatkuu salaattipöydän kautta pöytään. Valmiit ruoat tarjoillaan suoraan pöytään.

Osuuskauppa PeeÄssän kehittäessä ravintolapalveluitaan vuonna 2024, myös Leiketuvassa tullaan tulevaisuudessa tarjoamaan asiakkaille mahdollisuutta kätevään mobiilipalveluun, joka mahdollistaa tilausten tekemisen pöydästä suoraan omalla puhelimella.

Itä-Suomessa Leiketupa on tuttu ravintolakonsepti Joensuun Prisman ravintolamaailmasta. Täysin monistettuna ravintola ei kuitenkaan Kuopioon tule, vaan henkilökunta on päässyt itse vaikuttamaan annosten kehittämiseen.

Marika Noponen toimii uuden Leiketupa-ravintolan keittiöpäällikkönä.

– Tuotekehityksessä on kyse siitä, että olemme miettineet millaista ruokaa haluamme asiakkaillemme tarjota. Työn jälki näkyy suoraan lautasilla ja alkuvaiheessa onkin tärkeää kerätä paljon palautetta asiakkailta, Marika sanoo.

Leiketuvan tarjonta parantaa koko Sokoksen, ja etenkin ravintolamaailman, asiointikokemusta.

– Sokoksen ravintolamaailmassa asiakkaille on tarjolla erilaisiin tarpeisiin soveltuvat laadukkaat ravintolapalvelut. Leiketuvan myötä haluamme erityisesti panostaa ravintolamaailmassa asioinnin sujuvuuteen ja selkeyteen, kertoo PeeÄssän ravintoloiden ja tapahtumien ryhmäpäällikkö Johanna Kämäräinen.