Pielaveden kesä huipentui S-marketin avaukseen


2.9.2020

Pielaveden kesä sai parhaan mahdollisen huipentuman, kun hartaasti odotettu uusi S-market avattiin elokuun viimeisen viikonlopun alla.

– Tätä hetkeä on todellakin odotettu, niin henkilökunnan kuin asiakasomistajiemme parissa. Eikä vain Pielavedellä, vaan myös naapurikunnissa, seudulla vapaa-aikaansa viettävät mökkiläiset mukaan lukien, marketpäällikkö Elina Hautamäki kuvailee historiallisena torstaiaamuna ennen ovien avautumista.

– Ihan mahdottoman paljon on uusi myymälä puhututtanut asiakkaitamme vuoden mittaan. Kun tieto rakentamisesta saatiin, todella moni kiitteli sitä, että PeeÄssä panostaa pienempienkin kuntien palveluihin, Faina Jouravleva vahvistaa.

 

S-market vetää puoleensa

Henkilökunnan uutuuttaan hohtavassa taukohuoneessa Arja Saastamoinen kertoo erään asiakkaan todenneen, että uusi S-market on parasta, mitä Pielavedellä on tapahtunut kahteenkymmeneen vuoteen.

– Se edellinen paras tapahtuma oli varmaankin vanhan S-marketin avaus, onhan siitä paria kuukautta vajaat 20 vuotta aikaa, hän muistelee.

Arjan sisko Leena Blom kaivaa saman tien puhelimestaan esiin vanhuuttaan kellastuneesta paikallislehdestä napatun valokuvan, jossa joukko nuoria myyjiä vakuuttaa pitävänsä hyvän fiiliksen sekä helpon asioinnin myymälän tavaramerkkinä.

Arja on nykyisistä S-marketin myyjistä ainoa, joka on kaksi vuosikymmentä vanhassa lehtikuvassa mukana. Leenalla pesti alkoi vasta muutama vuosi myöhemmin. Molemmat olivat välillä muutaman vuoden muualla töissä, mutta palasivat sitten takaisin PeeÄssän leipiin. Suvun naisten ote S-marketista vahvistui entisestään heinäkuussa, kun Arjan tytär Jenna saatiin joukkoon mukaan.

– Joku täällä vain vetää puoleensa. Me voimme lähteä S-marketista, mutta S-market ei lähde meistä. Suurimpia syitä ovat huippukiva työryhmä sekä ihanat asiakkaat, joiden eteen tätä työtä tehdään, kahden sukupolven naiset hymyilevät.

Noin 2 500 uutta tuotetta

Myymälän puolella kaikki on valmista, kun ovien avaamiseen on enää muutama minuutti aikaa. Pikaisella kierroksella huomio kiinnittyy leveisiin käytäviin, valoisuuteen, selkeyteen sekä valikoimaan, joka on ihan toista luokkaa kuin aiemmin.  Uutta ovat myös pikakassat, jotka nopeuttavat asiointia etenkin silloin, kun ostettavana on vain muutama tuote.

– Olemme nyt saaneet myyntiä sekä asiakkaidemme toiveita vastaavat tilat. Myymälässä on tilaa liikkua, parkkipaikalta alkaen. Hyllyillämme on nyt noin 10 000 päivittäistavaratuotetta, missä kasvua aiempaan on reilun neljänneksen verran, päällikkö-Elina esittelee.

Marketpäällikkö Elina Hautamäki sai asiakkailta onnittelukukkia.

– Toisin kuin arvelin, tuotteiden hintoja ei ole nostettu. Tuntui muuten todella mukavalta, kun tuttu myyjä soitti vanhan kaupan sulkemisen alla, että tule hakemaan täältä halpaa kissanruokaa, Jane Jordan kiitteli. Hän kuvaili itseään todelliseksi ässäläiseksi. – Jännä juttu, miten syvälle osuuskauppalaisuus on mieleen iskostunut. Nyt odotin uuden myymälän avausta kuin elokuvan ensi-iltaa. Oikein hyvältä näyttää.

Hedelmä- ja vihannesosasto on värikäs ja näyttävä.

– Siistin näköinen, tilavan oloinen ja valikoimaa on tullut lisää. Sen verran oltiin uteliaita, että piti heti avauspäivänä lähteä katsomaan uutta kauppaa, Rauni ja Tauno Parkkila tunnustivat. – S-marketissa asioimme lähinnä siksi, että täällä on hinta-laatusuhde kohdallaan.

Myymälän kylmäjärjestelmä on moderni, energiatehokas ja ympäristöystävällinen. Kylmäsäilytystä tarvitsevat tuotteet ovat ovien takana, eikä kylmä enää leijaile käytäville. Kiinteistön katolla aurinkopaneelit tuottavat arvion mukaan parhaimmillaan noin 20 % myymälän tarvitsemasta energiasta.

Valikoimien muodostamisessa on toteutettu kymmeniä asiakkailta tulleita tuotetoiveita. – Esimerkiksi erikoisruokavaliot on huomioitu selvästi aiempaa paremmin, Kati Sarkasuo esitteli.

S-marketin uusi ilme juomaosastolla.

Seija Kolehmainen palveli asiakkaita kassalla hymyssä suin.

ABC-automaatti on siirretty S-marketin kanssa samalle tontille. Neljän polttoainelaadun tankkauspisteen lähelle on tulossa myös sähköautojen latauspiste.