OP:n maksukortit ABC:n automaateilla


8.2.2017


ABC on ottanut mittarikentän korttimaksuissa käyttöön kansainvälisten korttiyhtiöiden uuden pakollisen toimintamallin. Kyse on ABC-ketjun ja pankkien välisen toimintatavan muutoksesta eikä se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

ABC-ketju haluaa kuitenkin tiedottaa asiasta, koska kaikki pankit eivät vielä käsittele korttimaksua uuden toimintamallin mukaan, mikä voi aiheuttaa hämmennystä katevarausten takia.

Uutta on, että asiakkaan maksaessa tankkauksen kortilla, ABC ilmoittaa toteutuneen tankkaussumman pankille välittömästi tankkauksen jälkeen. Pankki vapauttaa mahdollisen ennakkovarmennetun summan ja todellisen tankkaussumman välisen erotuksen takaisin tilille. Näin asiakkaan tilille ei jää turhan suurta katevarausta.

OP ottaa toimintamallin käyttöön mahdollisesti vuoden 2018 aikana. Tämä tarkoittaa, että toistaiseksi tankattaessa OP:n kortilla (OP Visa Credit/Debit-korttituotteen Debit-puoli), ennakkovarmennettu summa varaa tililtä katteen niin kauan kunnes varsinainen maksutapahtuma veloitetaan. Pääsääntöisesti tililtä veloitus tapahtuu noin kahden pankkipäivän kuluessa. Tästä syystä suosittelemme, että tankattaessa OP:n maksukortilla, valitaan ennakkovarmennettava summa mahdollisimman läheltä todellista tankkaussummaa. Ennakkovarmennettavan summan voi asettaa myös itse valitsemalla mittarilla ”Muu summa”. Näin tilillä ei ole liikaa katetta varattuna sen aikaa, kunnes varsinainen tapahtuma veloitetaan.

Muiden pankkien korteilla maksaessa ylimääräinen katevaraus vapautuu tililtä välittömästi.  

Aikaisemmin ABC peruutti käyttämättömän osan tankkaussummasta, jos todellinen tankkaussumma oli pienempi kuin ennakkovarmennettu summa. Uuden käytännön myötä pankin vastuulla on ylimääräisen katevarauksen vapauttaminen.