Kuopion Coffee House avattiin uudistettuna


3.11.2017

Kaksikymmentä vuotta täyttävä Coffee House -kahvilaketju uudistuu. Kolmas uuden konseptin mukainen Coffee House avautui Sokos Kuopion ravintolamaailmaan tänään perjantaina 3.11. Alun perin Kuopion Coffee House on avattu 26.11.2003 ja kahvila on jo pitkään vakiinnuttanut asemansa erääksi ketjun tuloksekkaimmista yksiköistä.

Coffee Houseissa panostetaan nyt kahviloiden kodinomaiseen tunnelmaan sekä laadukkaisiin kahveihin ja syötäviin. Myös kanta-asiakkaiden toiveet on kuultu uudistusta suunniteltaessa. Espressopohjaisten kahvien luomupavut tulevat jatkossa kotimaiselta Warrior Coffee -pienpaahtimolta. Uutuutena valikoimaan nousee trendikäs voikahvi ja vegaanisten tuotteiden määrää on lisätty.

Kuopiossa Coffee Housen avautumista oli jo odotettu. Ravintolamaailman päällikkö Johanna Kämäräinen kuvailee avajaispäivän tunnelmaa Kuopion kahvilassa lämpimäksi. ”Kanta-asiakkaita saapui paikalle pitkin aamupäivää, ja henkilökunta sai paljon halauksia. Kuulin moneen kertaan sanottavan, miten asiakkailla on ollut ikävä omaan kahvilaansa.”

Kun vakiintunutta kahvilaa lähdetään uudistamaan, taustalla on pitkä suunnittelutyö. Investointia suunnitellessa kysyttiin tarkasti sekä asiakkaiden että henkilökunnan ajatuksia siitä, mikä tekee Kuopion Coffee Housesta omanlaisensa. ”Tiesimme uudistavamme kaiken – miljöön, osan valikoimaa, työvaatteet – ja halusimme silti säilyttää Coffee Housen parhaat ominaisuudet”, toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.

Kuopion Coffee House on tunnelmaltaan pehmeä ja valoisa. Tila jakautuu kahteen erilaiseen osaan. Työskentelyyn, itsekseen oleskeluun ja kahdenkeskisiin hetkiin tarkoitetulle alueelle on sisustettu pieniä pöytiä ja muutama rauhallisempi työskentelypiste. Toinen osa kahvilaa toimii rentojen kohtaamisten näyttämönä. Asiakkaat voivat istuskella portaikolla, mukavilla sohvaryhmillä tai erilaisissa keinuissa.

Osa Coffee House -kahvilan tunnelmasta tulee siitä, että niissä käy hyvin monenlaisia ja monenikäisiä asiakkaita päivän mittaan. Valikoima, astiat, valaistus ja kahviloiden ilme eri osissa on suunniteltu palvelemaan erilaisia asiakkaita. Jopa taustamusiikki on nyt toteutettu omanlaisekseen aamuun, iltaan ja viikonloppuun.

”Toteutamme ajatusta ’our house is your house’ Emme kiirehdi asiakkaiden puolesta, ja läppärikansa on tervetullutta uppoutumaan työhönsä. Ohi kulkiessamme kysäisemme, maistuisiko santsikuppi kahvia”, Ravintolamaailman päällikkö Kämäräinen kuvailee.

Uudistuksen suunnitteli asiakaskokemukseen ja yrityskulttuuriin erikoistunut Helsinkiläinen suunnittelutoimisto Rune&Berg Oy. Kahvilan muutostyöt urakoi Kuopiolainen Rakennustyö Salminen sekä Irtokalusteet, valaistuksen ja sisustuselementit toimitti Jyväskyläläinen Palokan Puutyö.