Kuopio Wine Festival 2022


14.1.2022

Kaupunkifestareiden kingi, Kuopio Wine Festivalit järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen huippuruoan ja viinin sekä kotimaisten artistien iskevällä kattauksella. Suomen suurin ruoan, viinin ja musiikin huipputapahtuma järjestetään 30.6.-9. 7.2022 mikäli koronatilanne taphtuman järjestämisen mahdollistaa. 

Kesä 2022 on Kuopio Wine Festivalien 25. juhlavuosi. Ruoan ja viinien hurmaavaan liittoon tehdäänkin poikkeuksellisen laaja läpileikkaus, sillä perinteisen yhden teemamaan sijaan Kuopio Wine Festivaleilla tehdään nyt makumatkoja useampaan viinimaahan ja keittiöön. Rakastu suomalaisen kesän makuihin, ihastu Välimeren tuulahduksiin niin simpukoiden kuin vaikkapa napolilaisten pitsojen parissa tai kokeile herkullisia KWF-tyylillä tuunattuja hampurilaisia – maistettavaa löytyy vaikkapa jokaiselle festaripäivälle! Viininystäville vaihtoehtoja löytyy täyteläisestä punaviinistä kuplivaan rosé proseccoon.

  • Menukokonaisuuksistamme löydät monta kivaa klassikkoa, jotka on tuunattu ja tuotu tähän päivään. Esimerkiksi klassikkojen klassikko crème brûlée paahtovanukas saa kaverikseen kotimaista mansikkaa ja raparperia sekä marenkia. Käytämme mahdollisimman paljon kotimaista ja laadukasta lähiruokaa, mutta haluamme tuoda myös Euroopan parhaimpia makuja tapahtumaan, esimerkiksi leikkeleitä ja juustoja. Myöskään kasvissyöjiä ei ole unohdettu, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ja Kuopio Wine Festivalien menut suunnitellut keittiöpäällikkö Hannu Pöyhönen.

Tapaa viiniasiantuntijat Wine Makers Loungessa
Kuopio Wine Festivaleilla on ensimmäistä kertaa mukana myös eri maiden viinintuottajia, jotka isännöivät Wine Makers Lounge -ravintolassa. Etukäteen varattavassa Loungessa on 80 asiakaspaikkaa, jossa saa herkutella viiden ruokalajin menulla. Asiakkailla on myös ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua ja keskustella viineistä paikan päällä olevien viinituottajien kanssa. Loungesta on suora näkyvyys esiintymislavalle, joka kruu-naa festareista nauttimisen kaikilla aisteilla, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän ryhmäpäällikkö Mikko Rosen-dahl.
Wine Makers Loungen lisäksi Kuopio Wine Festivaleilta löytyy tuttuun tapaan seurueille ennakkoon varatta-via viinitupia, joissa on mukava nauttia herkullisia menukokonaisuuksia oman porukan kanssa. Huippusommelierit kruunaavat viinin ja ruoan makumatkasi. Festivaalialueella on lisäksi 300-paikkainen Bistro 25 -ravintola ja alueella on myös useita erilaisia ruokapisteitä.

Tehosekoitin käynnistää KWF-rokkausputkesi
Kuopio Wine Festivaleilla nähdään monipuolinen kattaus Suomen ykkösartisteja. Odotetun paluun tekevä Tehosekoitin saa rokkitunnelman kertakaikkisen kuumaksi. Elektronisemman musiikin ystäville sekä ysärin nuorille maistunee yksi Suomen kaikkien aikojen menestynein yhtye, Bomfunk MC’s. Laula mukana Haloo Helsingin! listahittejä ja anna Antti Tuiskun päästää sisäinen petosi irti. Nämä ja monet muut kovat kotimaiset varmistavat, että Kuopion kesässä on tunnelmaa.

Ruoan, viinin ja huippuartistien täyttämä festivaali on mittaluokaltaan Suomen suurin. Kävijöitä odotetaan noin 35 000 tuhannen henkilön verran yhteensä tapahtuman yhdeksälle päivälle.

Kuopio Wine Festivalin järjestäjät seuraavat tiivisti viranomaisten ohjeistuksia koronavirus -tilanteeseen ja sen vaikutuksia yleisötapahtumien järjestämiseen.