Kuopio Wine Festival 2020 on peruttu


23.4.2020

Suomen hallitus linjasi 22.4.2020 tiedotustilaisuudessaan, että yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestämiskieltoa on syytä jatkaa ainakin 31. heinäkuuta saakka. Hallituksen julkistaman linjauksen mukaisesti myös Kuopio Wine Festival 2020 peruuntuu.

On yksiselitteisen selvää, että kesän 2020 viinijuhlia ei järjestetä, koska kansakuntamme etu vaatii rajoittamaan yli 500 hengen kokoontumiset vähintään heinäkuun loppuun saakka.

Yleisön, henkilökuntamme sekä artistien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja keskeytämme nyt tulevan kesän tapahtuman valmistelut. Tämän kesän lipunmyynti sujui todella hienosti pandemiaan saakka ja asiakkaamme eivät juuri ole vielä peruneet varauksiaankaan vaikka poikkeustila on jatkunut jo viikkoja. Tämä vaikuttaa siltä, että ohjelmistovalinnat olivat oikeaan osuneita ja mieluisia yleisölle. Viinijuhlatiimillä kokoonnumme seuraavaksi työstämään kesän 2021 viinijuhlia. Pyrimme parhaamme mukaan yhdessä ohjelmamyyjiemme kanssa siirtämään tämän kesän artistikiinnityksiämme kesälle 2021. Kesällä 2021 juhlitaankin sitten Kuopio Wine Festivalin 25-vuotisjuhlan merkeissä, kertoo toimialajohtaja Ville Puustinen Osuuskauppa PeeÄssästä.

Kesälle 2020 lippunsa ostaneiden rahat tullaan palauttamaan. Lipun ostaneet voivat olla suoraan yhteydessä lipun ostopaikkaan palautuksen saadakseen. Otamme suoraan yhteyttä myös kaikkii tupa- ja muita yrityspalveluita varanneisiin asiakkaisiimme. Vastaamme viinijuhlien myyntipalvelussa myös muihin asiakkaidemme kysymyksiin, joita tilanne mahdollisesti herättää, lupaa ryhmäpäällikkö Mikko Rosendahl. 

Kuopio Wine Festival on kerännyt vuosittain kesä-heinäkuun vaihteessa noin 35 000 viinin, ruoan ja musiikin ystävää Kuopion Matkustajasatamaan. Viinijuhlilla on töissä jopa 200 ravintola- ja tapahtuma -alan ammattilaista vähintään kahdeksana iltana joka vuosi. Vuonna 2013 tehdyn Tapahtumien matkailun tulo- ja työllisyysselvityksen mukaan (Savonia AMK/Lassila) mukaan Viinijuhlien ajan matkailutulo Kuopion alueelle on jopa 10 miljoonaa euroa per kesä ja näin ollen Kuopio Wine Festival on Kuopion kesän suurin vuotuinen matkailutuloja tuova tapahtuma.