Tutustu työelämään ja tienaa

Tutustu työelämään ja tienaa on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelu. 

Harjoittelujakson kesto on kaksi viikkoa (10 työpäivää) ja se voi sijoittua 1.6.-31.8.2024 väliselle ajalle. Työaika on 6 h päivässä ja se sijoittuu ma-pe klo 8-18 välille.  

Harjoittelusta maksetaan palkkaa 395 €. 

Kuka voi hakea?

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on tarkoitettu 14-17-vuotiaille peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, TUVA- ja TELMA-koulutuksiin osallistuville ja lukiolaisille. 

Harjoitteluun voivat päästä nuoret, jotka eivät ole aiemmin olleet töissä samalla alalla. Osuuskauppa PeeÄssällä tutustu ja tienaa –harjoitteluja on tarjolla sekä kaupan alalla että matkailu- ja ravitsemisalalla (hotellit, ravintolat, kahvilat ja liikennemyymälät) eli voit osallistua harjoittelujaksolle enintään kerran kaupan alalla ja kerran matkailu- ja ravitsemisalalla. 

  

Haun eteneminen
1. Lähetä hakemus

Täytä kaikki hakemuksen kohdat huolellisesti ja lähetä hakemus meille. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin siitä, että hakemus on tullut perille. Lähetäthän vain yhden hakemuksen, voit mainita siinä kaikki sinua kiinnostavat toimipaikat.  

2. Haastattelut

Haluamme tarjota kaikille hakijoille tasapuolisen mahdollisuuden haastattelukokemukseen ja kesäharjoitteluun, jonka vuoksi haastattelemme kaikki harjoitteluohjelmaan hakeneet. Haastattelukutsu lähetetään sähköpostitse, joten seuraathan tuolloin sähköpostiasi aktiivisesti. Mikäli kutsua ei näy, niin tarkistathan myös roskaposti-kansion. Haastattelut pidetään paikkakunnittain viikoilla 11 tai 12. Saat tarkemmat tiedot oman alueesi haastattelusta sinulle tulevasta kutsusta.  

3. Valinnat

Valinnat tehdään haastattelujen perusteella. Jos olet tullut valituksi kesätyökaveriksemme, niin saat siitä tiedon puhelimitse. Samassa yhteydessä sovitaan harjoittelujakson ajankohta ja muut aloitukseen liittyvät asiat. Mahtavaa, jos saamme sinut työkaveriksemme!