Kesätyöt

Kuka voi hakea

Tässä haussa emme edellytä täysi-ikäisyyttä, etsimme joukkoomme kaikenikäisiä työkavereita eri mittaisiin työsuhteisiin, joko lyhyempään tai koko kesän kestävään työsuhteeseen.

Yleisimmät kesätyöt PeeÄssällä
  
Myyjä

Tarjoamme kaupan alan kesätöitä eniten Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa, mutta joitain kesätyöpaikkoja on tarjolla myös Sokoksella, Prisma Raudassa ja Emotion Iisalmessa.  

Työ kaupoissamme vaihtelee jonkin verran kaupan mukaan, mutta pääasiallisia työtehtäviä kaikissa kaupoissa ovat asiakaspalvelu, tuotteiden hyllyttäminen, kassatyöskentely ja asiakkaiden neuvonta. Jokaisessa kaupassamme on tarjolla monipuolisesti erilaisia kaupan alan töitä. Emme edellytä hakijoilta aiempaa kaupan alan kokemusta, sillä perehdytämme kesätyöntekijämme huolella tehtäviin.  

Osuustoiminnan ytimessä on palveluiden ja etujen tuottaminen asiakasomistajillemme, joten riippumatta työtehtävistä odotamme jokaisen työntekijämme olevan töissä ensisijaisesti asiakkaita varten. Arvostamme positiivista ja toimeliasta asennetta työntekoa kohtaan. Työ kaupassa vaatii kykyä työskennellä tiimissä, joten arvostamme hyviä vuorovaikutustaitoja. Saleissa on myös yksintyöskentelyä, joka edellyttää myös kykyä itsenäiseen työhön ja työtehtävien priorisointiin.  

Miksi hakea myyjäksi?

Kesätyö kaupassa kartuttaa taitojasi asiakkaidenkohtaamisessa, jonka lisäksi opit samaan aikaan sekä itsenäistä työotetta että tiimityötaitoja. Kaupan alan töitä on tarjolla laajasti, joten riippumatta minne suuntaan tiesi jatkossa vie, niin tällä kokemuksella tulet saamaan etusijaa alan töitä hakiessa.  

 

Liikennemyymälätyöntekijä

Liikennemyymälämme tarjoavat monipuolisen kesätyökokemuksen vauhdikkaissa työympäristöissä, liikkuvien asiakkaiden palveluiden parissa. Liikennemyymälöissämme asiakkaan saatavilla on aina kahvila- ja ravintolapalvelut sekä liikkumisen energian tuotteet. Näiden lisäksi useimmissa liikennemyymälöissä on myös market ja joissain palveluvalikoimaa täydentää myös autopesu ja autohuolto.  

Asiakkaista ja siisteydestä huolehtiminen sekä tuotteiden suosittelu kuuluu jokaisen Apsilaisen työhön, joten työtehtävistä riippumatta kyky ja halu kohdata asiakkaita on välttämätön. Haluamme tarjota asiakkaillemme nopean, mutta rentouttavan tauon, joten palvelun laatu on meille ykkösasia. Moni kesätyöntekijöistämme työskentelee ravintoloissa asiakaspalvelutehtävissä huolehtien esimerkiksi kassan asiakaspalvelusta, vitriinituotteista, salin siisteydestä ja astiahuollosta.  

Tarjolla on kuitenkin kesätöitä myös keittiön puolella. Keittiön tarjolla olevat työtehtävät vaihtelevat osaamisen mukaan esivalmisteluista burgereiden ja a’la carte annosten valmistamiseen.  Työtehtävien monipuolisuuden vuoksi liikennemyymälän keittiötyö sopii vasta-alkajista konkareihin. Tärkeintä näissäkin tehtävissä on aito halu työskennellä keittiössä ja into oppia uutta.   

Apsilaiset menestyvät ne, jotka viihtyvät monipuolisessa ja vaihtelevassa työympäristössä. Apseilla työskennellään myös aina osana työporukkaa, joten arvostamme paljon hyviä vuorovaikutustaitoja. Emme edellytä alan kokemusta tai koulutusta, sillä perehdytämme kesätyöntekijämme huolella jokaiseen työtehtävään. Apsilla pärjää hyvin, jos on reipas, työhön ottautuva ja positiivisesti asioihin suhtautuva tiimipelaaja, jolla on aito innostus työskennellä asiakkaiden parissa.  

Miksi hakea Apsille?

Työ on monipuolista ja työpäivät vaihtelevia, ABC:lla ei tule tylsää työpäivää! Saat keskittyä opettelemaan tehtävän kerrallaan, mutta sinulla on mahdollisuus oppia monipuolisesti erilaisia ravintolan ja kaupan työtehtäviä. Kaiken lisäksi saat viettää kesän mahtavien työkavereiden kanssa!   

 

Tarjoilija

Monipuolinen ravintolakenttämme mahdollistaa tarjoilutyön moneen makuun. Kaikissa tehtävissä yhteistä on ikimuistoisten hetkien ja unohtumattomien elämyksien mahdollistaminen asiakkaillemme. Tarjoilijan työssä asiakaspalvelu- ja viestintätaidot ovat ensisijaisen tärkeitä. Työssä tarvitaan myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja tiimityöhön.  

Tarjoilijan ensisijainen työ on asiakaspalvelu, jonka toteutus riippuu ravintolan konseptista ja tavasta palvella asiakkaita. Nopean syömisen paikoissa ja juomaravintoloissa asiakkaita palvellaan usein kassalta käsin, mutta monissa paikoissa on myös pöytiin tarjoilua. Kaikkiin työtehtäviin kuuluu siisteydestä ja asiakkaista huolehtiminen. Laajan ravintolatarjonnan takia työ sopii niin konkareille kuin vähemmän kokeneillekin. Tarjoilutyöstä kiinnostuneiden kannattaa tutustua ravintoloihimme ja miettiä minkä tyyppiselle tarjoilutyölle oma sydän sykkii eniten.  

Miksi hakea kesätöihin tarjoilijaksi?

Tarjoilijan työssä saat mahdollisuuden oppia uutta sekä kehittää ja haastaa itseäsi oman halusi mukaan. Samalla saat viettää kesän osana huikeita työtiimejämme ja nauttia merkityksellisien asiakaskohtaamisten tarjoamisesta kesäasiakkaillemme.  

 

Kokki

Meiltä löytyy ravintoloita ja kokin töitä jokaiseen makuun! Asiakkaiden kestosuosikki ravintoloissamme saat loistavaa peruskokemusta kokin työstä, kun taas uniikeissa ravintoloissamme pääset tutustumaan erilaisiin ruokiin ja haastamaan itseäsi eri lailla. Ravintolamme tarjoavat sinulle mahdollisuuden toteuttaa itseäsi ja luoda asiakkaille unohtumattomia makuelämyksiä. Loistavat puitteet, asianmukaiset työvälineet ja huikeat työporukat tekevät jokaisesta työpäivästä mielekkään.  

Ravintolan mukaan työt voivat painottua esimerkiksi aamiaisen tai lounaan valmistamiseen, helpon syömisen ruokiin, burgereihin, a’la carte annoksiin tai tilausruokiin. Tarjolla on myös vasta-alkajille ja alan opiskelijoille sopivia töitä, joista on helpompi aloittaa tutustuminen kokin työhön. Kokin työssäkin asiakas on aina kaiken keskiössä ja myös kokkiemme tulee haluta kohdata asiakkaita. Monessa keittiössämme onkin avokeittiö, jolloin kokki tekee töitä näkyvällä paikalla ravintolassa. Mikäli työ ruuan parissa on intohimosi ja haluat päästä näyttämään kyntesi keittiössä, niin meillä on siihen monia mahdollisuuksia! 

Miksi hakea kokiksi meille?

Huikea ravintolakenttämme tarjoaa mahdollisuuden hakeutua töihin juuri sinulle sopivaan ravintolaan ja keittiöön. Meidän keittiöissämme töitä yhdessä ja rennosti, mutta toimeliaasti. Kokkina saata viettää työpäiväsi ruuan ja huikeiden työkavereiden parissa, jonka lisäksi pääset tarjoamaan asiakkaillemme upeita makuelämyksiä.   

 

Tärkeää kesätyöhaussa

Tutustu toimipaikkoihimme

Tee taustatyötä, tutustu näiden sivujen yleisimpiin kesätyöpaikka kuvauksiin ja sinua kiinnostaviin toimipaikkoihin, niiden aukioloaikoihin, nettisivuihin ja someen.  

Panosta hakemukseen

Tekemäsi taustatyön avulla täytä hakemus niin, että siitä selviää helposti mitkä työt ja toimipaikat sinua kiinnostavat. Panosta hakemuksessa erityisesti niihin kohtiin, missä voit vapaasi kertoa itsestäsi ja vahvuuksistasi. 

Hakemuslomakkeen täyttäminen
  • Varaa hakemuksen täyttämiseen aikaa ja täytä se huolella loppuun asti. Teemme valintoja haastatteluihin kutsuttavista hakijoista hakemuksien perusteella, joten se on mahdollisuutesi erottua joukosta!
  • Täytä hakemukseen perustiedot ja varmista että yhteystietosi ovat hakemuksessa oikein. Kerro toiveistasi, itsestäsi ja mahdollisesta työkokemuksestasi, sekä vakuuta meidät siitä, että sinut kannattaa kutsua haastatteluun.
  • Liitä halutessasi mukaan CV:si.
  • Valmistaudu valitsemaan hakulomakkeelta sinua kiinnostavat toimipaikat. Varmista, että pystyt työskentelemään toimipaikan aukioloaikojen mukaisesti. Ota huomioon myös työmatkat, jos olet ajatellut liikkua julkisella liikenteellä.
  • Mieti milloin pystyisit aloittamaan kesätyöt ja miten pitkään pystyt työskentelemään. Mikäli olet opiskelija, niin tarkista oppilaitoksesi lukuvuosien alkamis- ja loppumisajankohdat. Mikäli pystyt tekemään töitä tai perehdytysvuoroja jo ennen kesäkuuta, niin siitä kannattaa mainita. Kuulemme myös mielellään siitäkin, jos jatkaisit töitä mielellään myös kesän jälkeen esim. osa-aikaisena.
  • Lopuksi tarkista hakemus ja lähetä se. Jäämme odottamaan sitä innolla!

 

Kesätyöntekijöiden haun eteneminen

Käsittelemme hakemuksia ja pidämme haastatteluja heti hakuajan alkamisesta lähtien, joten kesätyöpaikkaa kannattaa hakea ajoissa! 

1. Lähetä hakemus

Täytäthän huolellisesti hakemuksen jokaisen kohdan ja liität halutessasi mukaan CV:si. Kannattaa panostaa erityisesti viimeiseen kysymykseen, jossa voit vapaasti kertoa meille vahvuuksistasi ja siitä miksi juuri sinut kannattaisi valita meille töihin. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat automaattisen vahvistusviestin siitä, että hakemus on tullut perille.  Lähetäthän vain yhden hakemuksen, voit hakea sillä kaikkiin haluamiisi toimipaikkoihin.  

2. Hakemuksen käsittely

Käsittelemme kaikki meille tulleet kesätyöhakemukset ja kutsumme jatkoon valittuja henkilöitä haastatteluihin. Ilmoitamme kaikille hakijoille valinnoista viimeistään 5.4 mennessä. 

3. Haastattelukutsu

Osa hakijoista saa kutsun haastatteluihin, jotka järjestetään toimipaikoissa. Valinnat perustuvat työhakemuksiin, joista tarkastelemme esimerkiksi aikaisempaa työkokemusta, käytettävyyttä kesän ajalla ja vastauksiasi kysymyksiin, joissa olet kertonut itsestäsi ja kuvaillut vahvuuksiasi tehtävään. Hakemuksen täyttämiseen kannattaa siis panostaa!   

4. Haastattelu

Toimipaikkojen esihenkilöt kutsuvat hakijoita haastatteluihin ja pitävät haastatteluja heti haun alkamisesta lähtien. Kesätyöpaikkoja täytetään sitä mukaa, kun niihin löytyy sopivia henkilöitä. Kaikkiin haastatteluihin eteneviin hakijoihin ollaan ensisijaisesti yhteydessä puhelimitse, joten vastaathan rohkeasti myös vieraisiin numeroihin. Mikäli et etene haastatteluihin, niin saat siitä tiedon sähköpostitse. 

5. Valinta 

Saat haastattelussa tiedon siitä, milloin päätöksiä valintojen suhteen tehdään. Jos tulet valituksi kesätöihin, niin esihenkilösi sopii kanssasi aloitukseen liittyvät työsuhdeasiat ja perehdytyksen aloituksesta. Kesätyösi alkaa kattavalla PeeÄssän alkuperehdytyksellä, jonka jälkeen pääset perehtymään kesätyöpaikkasi työtehtäviin ja työkavereihin. Mahtavaa, jos saamme sinua osaksi  PeeÄssän heimoa!