Sinulla Töissä – Kirsi

10.7.2019

Toimitusjohtajan assistenttina työskentelevä Kirsi Tiilikainen on PeeÄssän toiminnan keskiössä, vaikka asiakasomistajat eivät häntä työroolissa useinkaan tapaa sen enempää kaupoissa kuin ravintoloissakaan. Parhaillaan Kirsiä työllistävät tavanomaisten tehtävien ohella osuuskauppavaalit.

Kirsi Tiilikainen selailee työhuoneessaan PeeÄssän konttorilla paksua pinkkaa ehdokasilmoituksia. Kun mukaan lasketaan sähköisesti tulleet listat, on maaliskuussa järjestettävissä PeeÄssän edustajiston vaaleissa ehdokkaita kolmella eri jäsenalueella kaikkiaan 151.

– Tammikuun ehdokasasettelun aikaan puhelin soi aamusta iltaan ja sähköposti lauloi. Asiakasomistajamme kyselivät lisätietoja ehdokasasettelusta ja siitä, miten ehdokkaaksi asettuminen käytännössä tapahtuu. Moni kertoi odottaneensa vaaleja päästäkseen vaikuttamaan yhteisen osuuskauppamme asioihin, Kirsi kuvailee.

Hän on työskennellyt toimitusjohtaja Tapio Kankaanpään assistenttina ja osuuskaupan hallinnon sihteerinä reilun kymmenen vuoden ajan.

– 24.2.-9.3. järjestettävät edustajistovaalit ovat keskeinen osa pohjoissavolaisten ihmisten omistaman PeeÄssän toimintaa. On tärkeää saada mukaan erilaisia ihmisiä, jotta edustajisto vastaa mahdollisimman hyvin laajaa asiakasomistajajoukkoamme. Erityisesti toivomme, että nuoret innostuisivat äänestämään.

 

Valmennuksesta asiantuntijatehtäviin

Restonomi-opintojensa päättymisen jälkeen Kirsi valittiin mukaan S-ryhmän kaupalliseen kenttäkoulutukseen, nykytermeillä S-Trainee-koulutusohjelmaan. Se valmentaa erilaisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin, mitä toimitusjohtajan assistentin työ onkin.

– Pian valmennuksen päätyttyä Tapsa kysyi, olisinko kiinnostunut toimimaan hänen assarinaan. Vastausta ei tarvinnut pitkään miettiä, Kirsi muistelee.

Toimitusjohtajan sekä muidenkin johtoryhmän jäsenten assistenttina työskentelevä Kirsi on näköalapaikalla osuuskaupan toiminnan keskiössä, vaikka hän ei palveluja käyttäviä asiakasomistajia työroolissaan silmästä silmään juurikaan kohtaa. Kirsi huolehtii, että tapahtumat ja asiat etenevät jouhevasti ja vuosikelloa noudattaen, onpa kyse päällikköpäivien ohjelmasta, esimiehen kalenterin päivittämisestä, osuuskaupan sisäisen viestinnän sujuvuudesta, erilaisten tausta-aineistojen keräämisestä tai PeeÄssää vaihtelevissa asioissa lähestyvien ihmisten ja yritysten ohjaamisesta oikean asiantuntijan pakeille.

– Tehtävälista on kieltämättä hyvin kirjava. Työn sujuvuutta auttaa se, että tunnen ihmiset ja organisaation hyvin.

 

Vaihtelevaa työtä

Työn yksi viehätys on siinä, ettei koskaan voi ennakkoon tietää, mitä päivä tuo tullessaan.

– Erityisen paljon tykkään matkojen ja isojen tapahtumien järjestämisestä. Esimerkiksi esimiespäivillämme osallistujia on aina satakunta henkeä, mikä tuo mukanaan paljon muuttuvia osia. Opintomatkoilla roolini on toimia myös matkanjohtajana.

Niin peeässäläiset kuin monet osuuskaupan yhteistyökumppanitkin tietävät, että Kirsin puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa.

– Aika usein yhteydenottaja toteaa, että soitin sinulle, kun en tiedä, kuka asiaa hoitaa, Kirsi hymyilee.

 

Työelämän koti

Kirsi kertoo nauttivansa työstään, eikä siitä hevillä luovu. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää. Kenties joskus tulevaisuudessa on edessä hetki, jolloin tulee tarjolle riittävän houkutteleva tarjous uudenlaisesta tehtävästä osuuskaupassa.

– PeeÄssässä on ollut minulle tuttu ja turvallinen työelämän koti koko aikuisikäni, enkä usko tulevaisuudessakaan tilanteen muuttuvan. PeeÄssä on tavattoman hyvä työnantaja, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia työuralla etenemiseen, Kirsi kuvailee