Sinulla Töissä – Kati

10.7.2019

Kati Nyyssönen on toiminut Nilsiän S-marketin päällikkönä puolisen vuotta. Kati on PeeÄssän kasvatti, joka oli välillä muutaman vuoden muualla töissä. Veri veti kuitenkin takaisin osuuskauppaan.

Katin työura kaupan alalla alkoi liki viisitoista vuotta sitten, kun hänet valittiin mukaan korkeakoulupohjaiseen S-ryhmän kaupallisen kenttäkoulutuksen, joka nykyään tunnetaan S-Trainee-valmennuksena.

– Valmennuksen jälkeen työskentelin muutaman vuoden ajan esimiestehtävissä Jynkän Salessa sekä Kuopion keskustan S-marketissa. Työryhmässäni S-marketissa oli nelisenkymmentä työntekijää, joten päällikön toimenkuvaan kuului paljon henkilöstöasioihin liittyviä mielenkiintoisia ja haasteellisiakin tehtäviä. Halusin oppia siltä alueelta lisää. Kun äitiyslomani aikana Ikea haki Matkukseen HR-asiantuntijaa, hain paikkaa ja tulin valituksi, Kati kertoo.

 

Kehittämisen eturintamassa

Kansainvälisen jättifirman henkilöstöhallinnossa Kati viihtyi viitisen vuotta. Kun tehtäväkuvaa muutettiin, alkoi ajatuksissa itää ajatus paluusta pohjoissavolaisen osuuskaupan huomaan.

– Olen aina pitänyt PeeÄssää hyvänä työnantajana, joten tuntui luontevalta etsiä uusia tuulia tältä suunnalta.

Onnekas sattuma oli, että Nilsiän S-marketissa oli päällikön hakuprosessi alkamassa.

– S-marketpäällikkönä Nilsiässä aloitin puolisen vuotta sitten aprillipäivänä. Tämä oli minulle oikea ratkaisu. On ollut hienoa huomata, miten PeeÄssässä on menty eteenpäin. Osuuskauppa haluaa selvästikin olla kehittämisen eturintamassa. Esimerkiksi johtamiseen ja esimiestyöhön liittyvät asiat ovat kehittyneet todella hyvään suuntaan välivuosieni aikana.

 

– On hieno fiilis, kun ollaan yhdessä saatu aikaan oikeita asioita.

– On hieno fiilis, kun ollaan yhdessä saatu aikaan oikeita asioita.

 

Onnistuminen motivoi

Kati arvioi olevansa monellakin tavalla nyt parempi esimies kuin viisi vuotta sitten.

– Työhyvinvointi on hyvän asiakaspalvelun edellytys, ja siihen esimies voi vaikuttaa todella paljon. Iän karttumisella on toki myös vaikutusta. Ikä tuo perspektiiviä asioihin.

Kati toivoo, että hänen toinen kautensa PeeÄssässä tuo tullessaan monipuolisia työtehtäviä sisältävän urapolun.

– Osuuskaupalla on paljon erilaisia toimipaikkoja, jotka tarjoavat esimiehille aina uutta. Myös HR-puoli kiinnostaa edelleen, samoin esimiesten esimiehenä toimiminen.

Esimiestyössä haasteellisinta on Katin mukaan työryhmän jäsenten yksilöllinen huomioiminen tasapuolisesti.

– Ihmiset suhtautuvat esimerkiksi muutostilanteisiin hyvin eri tavoin. Sekä innostajia että kyseenalaistajia tarvitaan, ja jokaisen pitää kokea tulleensa huomioiduksi ja tasavertaisesti kohdelluksi.

Vastaavasti motivoivinta työssä on onnistuminen.

– Ja nimenomaan tiimin onnistuminen. On hieno fiilis, kun ollaan yhdessä saatu aikaan oikeita asioita, Kati painottaa.

 

Kaksi sesonkia

Viime kuukausien aikana Kati on saanut konkreettisesti oppia, miten suuria eroja kahden saman ketjun marketin välillä voi olla.

– Kuopion keskustan S-marketiin verrattuna meillä täällä Nilsiässä on huomattavasti suuremmat kausivaihtelut niin asiakas- ja tavaramäärissä kuin myynnissäkin. Meillä on kaksi sesonkia, kesä sekä Tahkon talvi, jotka rytmittävät arkipäivän tekemisiämme. Olen saanut oppia valtavan paljon uusia asioita, jotka valmentavat ottamaan seuraavat sesongit entistä ennakoivammin vastaan.

Menneestä kesästä selviydyttiin kaiken kaikkiaan hienosti.

– Kauppa kävi mukavasti ja myynti on jatkanut kasvuaan edelleen syksyllä.

 

Kauppakassi-palvelu tulossa

Tahkon talvikauteen S-market tuo täysin uuden palvelun, ruoan verkkokaupan.

– Kauppakassi-palvelumme otetaan käyttöön ensi tammikuussa. Ostokset voi tilata verkossa ja noutaa meiltä valmiiksi kerättyinä, mikä helpottaa ja nopeuttaa Tahkolle tulevien turistien lisäksi varmasti monen vakiasiakkaamme ruokaostoksia. Selvittelemme vielä, sisällytetäänkö palveluun myös kotiinkuljetus, Kati selvittää.